Email: info@aztecastamboek.nl

Conformatie Azteca


Conformatie van de Azteca

Het hoofd is mager, de gezichtsopname profiel is recht of licht convex. De grootte van het hoofd is medium bij merries en matig meer ontwikkeld rond de kaak bij de hengsten. Het profiel in het algemeen is recht, de ogen vol, expressief , levendig en vriendelijk, met kleine oren. De neusgaten zijn volledig en ruim. De neus is middelgroot, stevig en met beweging. De hals van de Azteca begint aan de basis breed en loopt richting de nek naar smal, met lengte en vormen een rechte hoek.met het hoofd. Deze kenmerken vormen een zeer goed gebogen nek op de grens van de manen en direct aan de grens van de lagere basis borst. De manen zijn overvloedig en mooi.

De Azteca moet beschikken over goed ontwikkeld en schuine schouders, die voldoende ruimte laten tussen de schoft. De schoft moet soepel verdwijnen over de rug en terug, met cappilary regio's die een hoek vormen van ongeveer 45 graden hebben. De borst is diep, tamelijk breed, de ribben een overkoepelend systeem. De rug is kort, recht en sterk. De achter hand is sterk en gespierd, met een groot kruis en gewelfd, sterke achtervoet. Ze bezitten een mooie staart soepel ingeplant op middellagen hoogte. De benen zijn gespierd met sterke gewrichten, lang en met droge prominente pezen en met goed geproportioneerd voeten.

De vacht is zijdeachtig en alle kleuren zijn toegestaan, maar Paint, Appaloosa en albino zijn niet toegestaan in het ras.


Vaardigheden en mogelijkheden van de Azteca

Aztecas bezitten mooie natuurlijke dansende gangen, zijn gemakkelijk te breken en op te leiden,zeer slim en wat ondeugend /speels. De verhoudingen van hun anatomische en gespierd structuur, hun kracht en weerstand, evenals hun prachtige karakter, bevestigen dat de Azteca is een ras die hun sporen al hebben verdient in de officiële competities van het springen,dressuur, WE ,eventing klassieke dressuur en vrijheids dressuur.

De Mexicaanse Charro vereist een rustig paard aan het touw , Maar blinken uit in alle werkende ranch/western inspanningen, Aztecas tonen hun kwaliteit in diverse andere evenementen van charriera, en worden gebruikt voor shows, en het stierenvechten.

Karakter

De Azteca heeft een uitmuntend temperament. Ze zijn rustig, energiek, intelligent en gewillig. Bovendien zijn het zeer sociale paarden die meestal meer geïnteresseerd zijn in mensen dan in andere paarden en hierdoor een zeer sterke band met hun ruiter/leider kunnen ontwikkelen.